Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
15:12 | 5.12.2015

Ahvenanmaan pannukakku

Lisää omaan keittokirjaan
Käyttäjä12333_0 on lisännyt 13 reseptiä

Saariston herkku

Ahvenanmaalla on kaksi koulukuntaa, jotka kumpikin ovat tahoillaan sitä mieltä, että heidän kotiseutunsa resepti on ainoa alkuperäinen. Toinen osapuoli tykkää, että puuroaineen pitää olla riisiä, toinen sanoo että mannaryyni on originaali koska riisi on tuontitavaraa.

Sitten väitellään kuuluuko se tarjota mansikkahillon vai luumukiisselin kera. Taitaa olla makuasia sekin. Molemmat tahot ovat kuitenkin sitä mieltä että kermavaahto kuuluu mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10
15 min + 60 min
Keskivaikea

Ahvenanmaan pannukakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Puuro
0,5
l
vettä
0,5
l
maitoa
1
dl
mannaryynejä
0,5
dl
hienoa sokeria
1
tl
kardemummaa
75
g
voita
3
kpl
munia
2
dl
vehnäjauhoja
1
ps
kivettömiä, kuivattuja luumuja
0,5
l
vispikermaa

Vaiheet

1. Aloita aamusella jos tarjoilet iltapäivällä. Keitä vettä, lisää siihen mannaryynit alustavasti turpoamaan. Näin ryyni ei heti pala pohjaan.

2. Lisää maito kun mannaryynit ovat jo turvonneet mutta vesi/ryyniseos on vielä löysää. Sekoittele usein pohjaanpalamisen estämiseksi.

3. Kun puuroseos on vielä löysää, sekoita siihen suola, kardemumma ja sokeri. Kun aikaa on kulunut n. 15 min, nosta kattila levyltä, lisää sen päälle voi ja jätä puuro kannen alle jäähtymään.

4. Koska levy on vielä kuuma, aloita luumujen keittäminen. Keitä kiisseli pussin ohjeen mukaisesti ja jätä sekin jäähtymään.

5. Kun puuro on jäähtynyt haaleaksi, vatkaa munat ja lisää seos puuroon. Jos puuros on kuitenkin turvonnut ihan liian kiinteäksi eikä munaseoskaan sitä löysytä yhtään, lisää hieman haaleaa vettä vaikka 1 rkl kerrallaan sillä se ei mielellään saa olla kuin sementtiä. Pikemminkin semmoista syötävän hyvää.

6. Sekoita vehnäjauhot mukaan.

7. Käytä uunipannua tai korkeampireunaista vuokaa (ei niitä matalia pannukakku/torttuvuokia) ja voit joko voidella sen hyvin tai sitten vuoraat leivinpaperilla. Laita seos vuokaan.

8. Paista 200 asteessa n. 40 min.

9. Anna jäähtyä, tämä tarjotaan yleensä kylmänä. 

10. Aseta palanen lautaselle, lisää kermavaahtoa ja kiisseliä maun mukaan.

 

Huom! Jos pannukakkua jää yli, leikkaa se sopiviksi paloiksi ja pakasta yksittäisinä paloina. Sen rakenne kestää hyvin pakastamisen ja uudelleenlämmittämisen.

100g palassa on aika tarkalleen 155 kaloria.

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini