Mehukkaan makeista nektariineista paistuu nuotiolla herkullinen jälkiruoka. Kun hedelmät, kauramuru ja jogurttivaahto valmistellaan ennen retkeä omiin rasioihinsa, nuotiopaikalle jää vain paistoksen kypsennys.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Nektariini-murupaistos ja jogurttivaahto
Ainesosat
4
nektariinia
25
g
voita
Kauramuru
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
50
g
voita
Jogurttivaahto
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
dl
turkkilaista jogurttia
Vaiheet
- Pese nektariinit, halkaise ne ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Voitele foliovuoka tai piirasvuoka reilusti voilla. Asettele nektariinilohkot vuokaan.
- Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, sokeri ja kardemumma keskenään kulhossa. Nypi joukkoon voi. Murustele seos nektariinilohkojen päälle.
- Kypsennä kuumassa grillissä tai nuotiolla ritilän päällä noin 15 minuuttia, kunnes nektariinit tuntuvat pehmeän kypsiltä.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita jogurtin joukkoon. Tarjoa jogurttivaahto paistoksen kanssa.
Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.