Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
14:46 | 11.11.2013

Tällä ohjeella niitä tehtiin – mokkapalojen alkuperäinen resepti

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
OHJE Katja Nordlund KUVA Sanoma-arkisto Pia Inberg

Alkuperäisellä ohjeella tehdyt mokkapalat ovat säilyttäneet suosionsa.

Leivontamuoti vyöryttää uutuuksia, mutta mokkapalojen asema ei horju. Vaikka netistä etsitään ahkerasti brownie-  ja kuppikakkuohjeita, mokkapaloja googletellaan moninkertaisesti. Jopa korvapuustin, kääretortun ja tiikerikakun kaltaiset klassikot jäävät hakukoneissa levyleivosten suosikin varjoon.

Mokkapalat syntyivät Ruotsissa. Niiden resepti ilmestyi länsinaapurin Keskon, ICAn, koekeittiön Sju sorters kakor –kirjassa, jota myös ruotsalaisten leivontaraamatuksi kutsutaan. Siksi meillä puhutaan ruotsinparhaista ja Ruotsin hyvästä. Tosin herkkua kutsutaan myös suklaaneliöiksi, rakkaudenruuduiksi ja rakkauskakuksi. Myös tuulomantorttu muistuttaa mokkapaloja, mutta sen pohja on vaalea.

Missä piilee mokkapalojen salaisuus? Ehkä helppoudessa, sillä aloittelevakin leipuri onnistuu niiden tekemisessä ja kiireinen leipuri saa valmista käden käänteessä. Tai maussa, jonka tyrmäävästä makeudesta nauttivat varsinkin nuoret herkuttelijat. Toisaalta kahvin tuoma vivahde saa ruudut maistumaan myös aikuisille.

Kenties suosion salaisuus on mokkapalojen yksinkertaisuudessa. Herkun valmistukseen ei tarvita kalliita tai erikoisia raaka-aineita. Jauhoja, sokeria, kahvia ja kaakaota löytyy keittiön kaapeista lähes aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
35 annosta
45 min
Helppo

Tällä ohjeella niitä tehtiin – mokkapalojen alkuperäinen resepti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
voita tai margariinia
2
kananmunaa
3
dl
sokeria
1,5
dl
maitoa
4,5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vanilliinisokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
Kuorrute:
3
dl
tomusokeria
4
rkl
sulatettua voita tai margariinia
2
tl
vanilliinisokeria
4
rkl
vahvaa kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta
Koristeluun:
kookoshiutaleita, suklaalastuja tai nonparelleja

Vaiheet

  1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää maito. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakao ja lisää seos taikinaan. Lisää viimeiseksi rasva. Kaada taikina voideltuun 20x30 cm -kokoiseen uunivuokaan. Paista 225–250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Yhdistä kuorrutteen ainekset ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele kookoshiutaleet, suklaalastut tai nonparellit koristeeksi ja leikkaa leivonnainen ruuduiksi.
Lisää aiheesta
  • Jouni Toivasen mokkapalat
  • Presso-mokkapalat
  • Omar-palat
Tilaa Glorian ruoka & viini
suklaa
mokkapalat
Kahvi
mokkapala
this is finland
Jälkiruuat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini