Kaksi supersankaria, mustaherukka ja inkivääri, yhdistävät voimansa flunssaa vastaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 litraa
35 min
Keskivaikea
Mustaherukka-inkiväärimehu
Ainesosat
4
l
(2 kg) mustaherukoita
1
iso pala
(100–150 g) inkivääriä
2
l
vettä
6-7
dl
(ruoko)sokeria
Vaiheet
- Puhdista ja huuhtele marjat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Voit säästää pienen palan pullotusta varten.
- Yhdistä kattilassa vesi, marjat ja inkivääri.
- Keitä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Voit pusertaa marjoja kattilan reunoja vasten keittämisen aikana.
- Siivilöi mehu tiheän siivilän tai kaksinkertaisen harsokankaan läpi. Jos haluat kirkkaamman mehun, käytä harsokangasta.
- Kaada mehu takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.
- Pullota mehu huolellisesti pestyihin ja desinfioituihin lasipulloihin ja sulje korkit. Säilytä mehupullot kylmässä.
Vinkki! Jos haluat mehuun reippaasti inkiväärin makua, lisää pulloihin vielä muutama ohut siivu tuoretta inkivääriä.