Vain viisi ainesta! Janssoninkiusaus on edullinen ja herkullinen klassikko, joka on hetkessä valmis uuniin.
Janssoninkiusaus on monen muun suomalaisten lempiruoan tavoin ruotsalaista perua. Nostalginen herkku on helppo tehdä. Raaka-aineita tarvitaan vain viisi.
Tässä ohjeessa käytetään valmista peruna-sipulisekoitusta, jonka ansiosta ruoan valmisteluun menee vain 10 minuuttia. Toki vuoan voi tehdä myös perunoista kuorimalla ja pilkkomalla ne joko siivuiksi tai tikuiksi. Älä unohda silloin sipulia vaan pilko myös yksi sipuli mukaan.
Anjoviksessa on rutkasti makua ja se kannattaa käyttää vuokaan liemineen. Jos tuoreen tillin sesonki on heikko, voit poimia tillin pakastealtaasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + 1 t kypsentäminen
Helppo
Helppo janssoninkiusaus
Ainesosat
1
ps (500 g)
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1
rs (125/80g)
anjovisfileitä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
tilliä hienonnettuna
Pinnalle
25
g
voita
2
rkl
tilliä hienonnettuna
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset liemineen keskenään kulhossa. Hienonna tilli joukkoon.
- Lusikoi voideltuun vuokaan. Kaada kerma päälle ja lusikoi voinokareita pinnalle. Kypsennä noin 1 tunti.
- Hienonna päälle tuoretta tilliä.