Pinaatti on täydellinen kumppani kylmäsavulohelle ja munakasrulla nappi-idea juhlien buffettiin tai brunssipöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
Helppo
Kylmäsavulohi-munakasrulla
Ainesosat
150
g
pakastepinaattia
5
munaa
½
l
maitoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
150
g
kylmäsavulohta
1
dl
isoja katkarapuja
1
dl
kevätsipulia
½
dl
tilliä
½
dl
ruohosipulia
1
prk
maustamatonta tuorejuustoa
½
tl
mustapippuria
½
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunamehua
Vaiheet
- Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää pinaatti ja maito munien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
- Paista munakasmassaa uunin alatasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
- Valmista täyte. Hienonna kylmäsavulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli. Hienonna yrtit.
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä. Lisää kaikki pilkkomasi ainekset sen joukkoon. Mausta mustapippurilla, sitruunan kuorella ja sitruunamehulla.
- Levitä täyte munakaspohjalle. Jätä reunoilta vajaaksi, jottei täyte pursua ulos. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
- Anna maustua kylmässä puoli tuntia.Leikkaa viipaleiksi tai laita tarjolle kokonaisena. Rullan päälle voi levittää tuorejuustoa ja sen voi koristella kylmäsavulohisuikaleilla, kokonaisilla ravuilla ja yrteillä.