Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
8:31 | 27.8.2020

Paistettu turska ja retiisivinegretti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Raikkaat retiisit saavat vinegretin punastumaan. Ne tuovat myös ihanaa kirpeyttä ja ytyä paistettuun turskaan ja sen kanssa tarjottavaan salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Paistettu turska ja retiisivinegretti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
turskan seläkettä
¾
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
Retiisivinegretti
1
pkt (150 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
1
rkl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
ps (à 80 g)
babypinaaattia
½
ruukkua
kirveliä
12
basilikan lehteä
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Tee ensin vinegretti. Pese ja viipaloi retiisit. Viipaloi valkosipuli ja kuullota sitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää loput vinegretin aineet ja lämmitä pari minuuttia. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun paistat kalan. Siirrä vinegretti toiseen astiaan, mutta älä pese kattilaa vaan säästä se pinaattien käsittelyyn.

  2. Kuivaa kala ja mausta suolalla. Leikkaa neljään tasakokoiseen palaan. Kuumenna voi ja öljy pannussa ja paista kaloja keskilämmöllä 2–3 minuuttia/puoli.

  3. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Pyöräytä ne kattilassa, jossa teit vinegretin. Halutessasi voit myös lämmittää pinaatteja hieman. Nypi kirvelistä lehdet ja suikaloi basilikat.

  4. Jaa pinaatit lautasille, asettele kalapalat päälle ja viimeistele vinegretillä. Lisää yrtit ja rouhi mustapippuria pinnalle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
turska

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini