Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Suolainen leivonta
15:51 | 1.4.2014

Rapukauden skagen-briossit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mitä syntyy, kun yhdistää kaksi klassikkoleipää, tanskalaisen skagenin ja ranskalaisen briossin? ”Leipäkori”, jonka täytteenä on raikasta ravuista, avokadosta ja piparjuuresta tehtyä salaattia. Rapujuhlien tyylikäs annos palkitsee vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
40 min + 3 tuntia
Vaikea

Rapukauden skagen-briossit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Briossileivät
2
kananmunaa
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/4
pkt
tuorehiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
125
g
kylmää voita
Lisäksi
2
rkl
voita
1
kananmuna
Jokirapu-avokadotäyte
200
g
jokiravunpyrstöjä
1
avokado
2
tl
sitruunan mehua
1
dl
majoneesia (esim. Hellmann's)
2 1/2
rkl
ranskankermaa
1 ½–2
tl
piparjuuritahnaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
Lisäksi
2
dl
salaattiseosta (esim. vuonankaali, viinisuolaheinä ja jääsalaatti)
2
rkl
hienonnettua tilliä

Vaiheet

  1. Valmista taikina mieluiten monitoimi- tai yleiskoneen kulhossa taikinakoukulla. Pane kananmunat, jauhot, murennettu hiiva, sokeri ja suola kulhoon. Vaivaa seosta pari minuuttia, kunnes se on tasaista.
  2. Kuutioi voi. Lisää se taikinaan nokareittain koneen käydessä. Anna edellisten nokareiden sekoittua, ennen kuin lisäät seuraavat palat. Vaivaa, kunnes taikina on kiiltävän notkeaa. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä noin 2 tuntia.
  3. Voit tehdä 4–6 briossia pienissä pyöreissä vuoissa tai 1 ison leipävuossa. Voitele vuoat voilla. Muotoile taikinasta pitkulainen pötkö. Jos teet pieniä briosseja, leikkaa pötkö 4–6 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja pane vuokiin. Jos teet ison briossin, laita taikinapötkö leipävuokaan. Anna taikinan nousta vielä 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  4. Voitele leivän pinta kananmunalla. Paista kypsäksi uunin keskitasossa, pieniä briosseja noin 15 minuuttia tai isoa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte briossien kypsyessä. Valuta ravut. Kuori ja kuutioi avokado. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa; voit jättää osan ravuista koristeeksi. Nosta kulho viileää odottamaan.
  6. Kokoa leivät juuri ennen tarjoamista. Hienonna tilli salaattiseokseen. Leikkaa pienistä briosseista "hatut" pois ja koverra sisusta hieman. Jos teit ison leivän, leikkaa se viipaleiksi. Nosta täytettä ja salaattiseosta briosseille ja tarjoa heti.

 

Piparjuurella ja sitruunalla maustettu, täyteläinen skagen on kuin tehty kupliville juomille. Taittinger Brut Réserve, 46,80 e, on kevyen paahteinen, jopa briossin tuoksuinen samppanja, jonka mineraalisuus tukee skagenia. Myös italialainen, Verdicchio-rypäleestä tehty, mineraalisen yrttinen Perlugo Extra Brut, 15,30 e, maistuu skagenin kanssa. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
skagen
broissi
jokirapu
Kemut

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini