Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
8:00 | 21.12.2022

Paistetut sinappisilakat ja krossiperuna

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Marinoi silakat ruotsalaisittain sinappisiksi ja murskaa potut muusin sijaan rustiikkiseksi krossiperunaksi. Yksinkertaista ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + maustuminen 2 t
Helppo

Paistetut sinappisilakat ja krossiperuna

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1½
dl
karkeaa dijoninsinappia
1
tl
suolaa
600
g
silakkafileitä
KROSSIPERUNAT
600
g
perunoita
1–2
(200 g)
palsternakkaa
4
rkl
voita sulatettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
tl
piparjuurta raastettuna
½
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
dl
korppujauhoja
1
dl
ruisjauhoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
(ruohosipulia hienonnettuna, voisulaa tai ruskistettua voita)
sinapinsiemenkurkkuja (ks. ohje)

Vaiheet

  1. Yhdistä kerma, sinappi ja suola kulhossa. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Laita kalat sinappikermaan ja nosta peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. (Voit antaa silakoiden maustua halutessasi seuraavaan päivään.)

  2. Kuori perunat ja palsternakat. Paloittele ja keitä ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois. Sulata voi, hienonna ruohosipuli ja raasta piparjuuri. Lisää kattilaan kaikki ainekset. Painele perunoiden ja palsternakkojen rakenne rikki huolimattomasti.

  3. Yhdistä korppu- ja ruisjauhot laakeassa kulhossa. Nostele marinadista kaksi kalafileetä kerrallaan, valuta ne ja paina vastakkain. Pyörittele tuplafilee jauhoseoksessa. Tee samoin kaikille kaloille.

  4. Paista leivitetyt silakat pannulla kypsiksi voi-öljyseoksessa keskilämmöllä, noin 3–5 minuuttia per puoli. kypsiksi. Viimeistele halutessasi ruohosipulilla ja valuttamalla päälle voisulaa tai ruskistettua voita. Tarjoa sinapinsiemenkurkkujen kanssa (ks. ohje).

Vinkki Voit käyttää palsternakan tilalla saman määrän jotain muuta vaaleaa juuresta.

Mummon sinapinsiemenkurkut

Ainesosat

1
kurkku
¾
dl
vettä
½
dl
sokeria
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Leikkaa kurkku juustohöylällä lastuiksi tai veitsellä haluamaasi muotoon.

  2. Laita vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola pieneen kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Yhdistä liemi ja kurkut. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
juhli ja nauti
Viikonloppubistro
päivän katiska
sinappi
silakka

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini