Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
15 min + 30 min + pakastaminen
Helppo
Inkivääri-lohirullat
Ainesosat
600
g
lohifileetä
1½
tl
karkeaa merisuolaa
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
inkivääritahnaa
1½
dl
ruohosipulisilppua
Vaiheet
- Pyyhi lohifileen pinta ja nypi pois mahdolliset ruodot. Ripottele päälle suola. Anna kalan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Notkista sillä välin tuorejuusto ja sekoita joukkoon inkivääritahna. Silppua ruohosipuli.
- Pyyhi lohen päältä suola. Leikkaa filee graavikalan tyyliin ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä noin 60 cm pitkä tuorekelmun pala työpöydälle. Levitä lohipalat limittäin kelmulle suorakaiteen muotoon noin 40 x 25 cm:n levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ruohosipuli.
- Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiiviille rullalle kääretortun tapaan. Kääri tuorekelmu tiukasti kalarullan ympäri. Pakasta rulla.
- Ota lohirulla pakastimesta. Sulata noin 15 minuuttia ja leikkaa terävällä veitsellä annoskiekoiksi. Nosta palat tarjolle ja koristele ruohosipulilla.
Vinkki! Kääri rulla pakastimeen jo viikkoa ennen aattoa.