Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
15:52 | 8.6.2016

Wellingtonin lohi

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Lohi-Wellington on helpoin lohipiirakka ikinä! Taikinakuoressa lohi paistuu ihanan meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
20 min + 25 min paisto
Helppo

Wellingtonin lohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
isoa lehtitaikinalevyä
800
g
nahatonta lohifileetä
2
tl
suolaa
2
dl
babypinaattia
voiteluun
muna

Vaiheet

1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan ulos paketista.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtaise lohen pinta ja kuivaa se talouspaperilla. Poista lohen nahka varovasti pitkällä veitsellä. Jos ostat lohen kalatiskistä, pyydä kalamyyjää poistamaan nahka.

3. Kauli lehtitaikinaa muutaman kerran. Nosta toinen lehtitaikinalevy leivinpaperille ja lohi sen päälle. Ripottele lohen pintaan suola. Varmista, että taikinaa jää lohen ympärille näkyviin noin 1 ½ senttiä kaikille puolille. Levitä pinaatti lohifileen päälle.

4. Riko muna lasiin ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Voitele taikina lohen ympäriltä pullasudilla. Nosta toinen taikinalevy päälle niin, että reunat menevät kohdakkain. Painele reunat yhteen ensin sormin ja sitten haarukan piikeillä. Tasoita reunat veitsellä. Voitele piirakan pinta vielä kananmunalla. Paista 25 minuuttia.

VINKKI! Kun tasoitat reunoja, taikinaa jää vähän yli. Voit muotoilla jämätaikinasta kuvioita piirakan pintaan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
Päivän katiska
Kemut
Lasten suosikit

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini