Koululaisen iltapäivän piristys. Tortillat voi kääriä jääkaappiin odottamaan välipalanälkää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min
Helppo
Raikkaat kanatortillat
Ainesosat
6
isoa tortillaa
1
pkt (n. 340 g)
broilerin ohutleikkeitä
2
rkl
öljyä
1
ps
Chicken tacos -kastiketta (Santa Maria)
1
rs (70 g)
rucolaa
1
rs
sinimailasen ituja
Hölskyporkkanat
2–3
porkkanaa
1
tl
korianterin siemeniä
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
vettä
½
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Avokadokastike
2
kypsää avokadoa
1
limetin mehu
1–2
valkosipulinkynttä
½
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
Vaiheet
- Pyyhi leikkeet talouspaperilla ja viipaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Paista viipaleet kypsiksi öljyssä. Sekoita joukkoon maustekastike.
- Tee hölskyporkkanat. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi lastuiksi raastinraudan viipalointiterällä. Laita lastut kannelliseen purkkiin. Rouhi korianterin siemenet. Lisää kaikki ainekset purkkiin ja ravista porkkanoita minuutin ajan.
- Halkaise, kuori ja pilko avokadot. Purista limetin mehu. Pilko valkosipulinkynnet.
- Lisää avokadokastikkeen ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
- Levitä tortillojen päälle avokado-kastiketta. Ripottele päälle kanapaloja, maustettuja porkkanoita, rucolaa ja ituja. Kääri rullalle. Halkaise rullat kahteen palaan.
Vinkki! Vaihda vehnätortilla kokojyvään tai kauraan, jotta saat annokseen lisää kuitua ja makua. Kokeile Myllyn Parhaan kauratortillaa tai Santa Marian maissista ja vehnästä leivottua annostortillaa.