Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Juhli ja nauti
8:00 | 22.12.2024

Kukkoa viinissä

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 421 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Ranskalainen klassikko kukkoa viinissä onnistuu hyvin edullisista broilerinkoivista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
2 t
Helppo

Kukkoa viinissä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pss (250 g)
salottisipuleita
4
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
sellerinvartta
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai käyttövalmiita metsäsieniä
1
pkt (150 g)
pekonia
1
pkt (n. 1 kg)
broilerin koipireisiä
2
rkl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
¼ + ¼
tl
mustapippuria
4
rkl
rypsiöljyä
5
dl
punaviiniä
2
dl
vettä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
kanaliemikuutio
2
laakerinlehteä
2
tl
Provencen yrttisekoitusta
25
g
voita
(tuoretta timjamia)

Vaiheet

  1. Kuori ja puolita sipulit. Kuori ja pilko valkosipulit. Leikkaa porkkanat ja sellerinvarret isoiksi paloiksi. Pilko sienet. Viipaloi pekoni.

  2. Laita broilerinkoivet isoon pakastepussiin ja lisää joukkoon jauhot, suola ja ¼ tl pippuria. Sulje pussi ja sekoita niin, että lihat jauhottuvat kauttaaltaan.

  3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä pekonit. Lisää sipulit, valkosipulit, porkkanat, Padan hautuessa ehtii leipoa pikaiset juustosämpylät, jotka eivät kaipaa kohotusta. sellerit ja sienet. Paista, kunnes sipulit saavat kauniin värin. Laita paistos pataan.

  4. Paista broilerinkoivet pannulla kullanruskeiksi. Nosta ne paistoksen päälle pataan.

  5. Laita kuumalle pannulle viini, vesi, tomaattipyree, liemikuutio, laakerinlehdet, yrttisekoitus, ¼ tl pippuria ja voi. Anna kiehahtaa. Kaada liemi pataan. Lisää tilkka vettä, jos koivet eivät peity kunnolla.

  6. Peitä pata kannella. Hauduta 150-asteisen uunin keskitasolla 1½ tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta.

  7. Lisää padan päälle tuoretta timjamia ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kukkoa viinissä
juhli ja nauti
Kot kot
Viikonloppubistro
ranskalainen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini