Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
8:00 | 7.4.2024

Seesamibroileri

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Perunat ja porkkanat kypsyvät seesami-broilerin kanssa kätevästi samassa vuoassa. Pähkinäistä kastiketta tekee mieli kauhaista iso lusikallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t + 40 min marinointi
Helppo

Seesamibroileri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (1,2 kg)
broilerin koipipaloja
Marinadi
¾
dl
soijaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
inkivääriä raasteena
1
limetin mehu
1
rkl
sriracha-kastiketta
Päälle
½
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
8
keskikokoista perunaa
4
porkkanaa
2
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Lisää koipireidet marinadin joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä 40 minuuttia. Sekoita välillä, jotta maku tarttuu tasaisesti.
  2. Kuumenna uunin grillivastus. Pese perunat. Kuori ja pilko porkkanat reiluiksi paloiksi. Kumoa kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele kasvisten päälle seesamiöljyä.
  3. Nosta koivet marinadista ja levitä ne kasvisten viereen pellille.
  4. Paista grillivastuksen alla viisi minuuttia, kunnes kasvisten ja broilerin pinta saa väriä. Ota pelti uunista ja ripottele koipien päälle seesaminsiemeniä.
  5. Säädä uuni 200 asteeseen. Jatka kypsennystä uunin keskitasolla 30 minuuttia, kunnes kasvikset ja broileri ovat mehevän kypsiä. Ripottele lopuksi kasviksille suolaa.

Vinkki! Sivele marinadia broilerin pintaan paiston aikana, jos haluat koipiin lisää makua. Ripottele seesaminsiemenet vasta sen jälkeen.

Maapähkinäkastike

Ainesosat

2
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
limetin mehu
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Sekoita maapähkinävoi ja jogurtti tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Purista joukkoon limetin mehu. Lisää sokeri ja suola. Tarjoa broilerin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
Viikonloppubistro
seesami
Broileri
maapähkinäkastike

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini