Perunat ja porkkanat kypsyvät seesami-broilerin kanssa kätevästi samassa vuoassa. Pähkinäistä kastiketta tekee mieli kauhaista iso lusikallinen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t + 40 min marinointi
Helppo
Seesamibroileri
Ainesosat
1
pkt (1,2 kg)
broilerin koipipaloja
Marinadi
¾
dl
soijaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
inkivääriä raasteena
1
limetin mehu
1
rkl
sriracha-kastiketta
Päälle
½
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
8
keskikokoista perunaa
4
porkkanaa
2
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Sekoita marinadiainekset kulhossa. Lisää koipireidet marinadin joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä 40 minuuttia. Sekoita välillä, jotta maku tarttuu tasaisesti.
- Kuumenna uunin grillivastus. Pese perunat. Kuori ja pilko porkkanat reiluiksi paloiksi. Kumoa kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele kasvisten päälle seesamiöljyä.
- Nosta koivet marinadista ja levitä ne kasvisten viereen pellille.
- Paista grillivastuksen alla viisi minuuttia, kunnes kasvisten ja broilerin pinta saa väriä. Ota pelti uunista ja ripottele koipien päälle seesaminsiemeniä.
- Säädä uuni 200 asteeseen. Jatka kypsennystä uunin keskitasolla 30 minuuttia, kunnes kasvikset ja broileri ovat mehevän kypsiä. Ripottele lopuksi kasviksille suolaa.
Vinkki! Sivele marinadia broilerin pintaan paiston aikana, jos haluat koipiin lisää makua. Ripottele seesaminsiemenet vasta sen jälkeen.
Maapähkinäkastike
Ainesosat
2
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
limetin mehu
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
Vaiheet
- Sekoita maapähkinävoi ja jogurtti tasaiseksi kastikkeeksi.
- Purista joukkoon limetin mehu. Lisää sokeri ja suola. Tarjoa broilerin kanssa.