Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
7:56 | 16.2.2021

Rouhea guacamole

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Meksikolaiset valmistavat guacamolen useimmiten ilman tomaattia. Murskatun avokadon rakenne saa jäädä herkullisen rouheaksi.

Guacamole on meksikolainen avokadotahna, jota käytetään useimmiten tacojen täytteenä tai dippinä. Suosikkitahnasta on useita erilaisia versioita. Jotkut laittavat guacamoleen valkosipulia, toiset kuutioitua tomaattia. Myös valmistustapa vaihtelee soseuttamisesta survomiseen.

Kuinka meksikolaiset sen tekevät?

Tärkein aines ovat tietenkin kypsät avokadot. Hedelmien tulee olla pehmeitä, jotta ne ovat murskattavissa haarukalla. Guacamolen rakenne saa ja sen pitääkin jäädä karkeaksi, joten sauvasekoitin kannattaa unohtaa kaappiin.

Jos kypsiä avokadoja ei löydy kaupan kasvisosastolta, on hyvä turvautua pakastealtaasta löytyviin kypsiin avokadokuutioihin, jotka murskautuvat helposti.

Lisäksi tarvitaan vain limettiä, chiliä, suolaa ja pippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3½ dl
10 min
Helppo

Rouhea guacamole

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kypsää avokadoa
2
limettiä
1
punainen chili
¼–¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla, jätä rakenne rouheaksi.
  2. Purista limeteistä mehu ja sekoita avokadon joukkoon.
  3. Posta chilistä kanta, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenet. Hienonna chili ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tacot
Salsa
guacamole
Avokado
Kemut

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini