Herkullinen kasvisborssi lämmittää ihanasti. Linssien ansiosta kevyt keitto on myös ruokaisa ja proteiinipitoinen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 45 min
Helppo
Kasvisborssi
Ainesosat
300
g
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
300
g
valkokaalia
200
g
hapankaalia
1
rkl
öljyä
1
dl
punaisia linssejä
1 1/2
l
kasvislientä
1
rkl
punaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
ripaus
sokeria
Lisäksi
1
suolakurkku
1 1/2
dl
raejuustoa
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Vaiheet
- Kuori punajuuret ja porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös sipuli ja valkokaali. Huuhtele hapankaali kylmän veden alla siivilässä. Huuhtele myös linssit kylmällä vedellä.
- Paista kasviksia ja linssejä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna keiton hautua kannen alla kypsäksi noin 45 minuuttia.
- Keiton hautuessa kuutioi suolakurkku. Sekoita keskenään suolakurkkukuutiot, raejuusto ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa raejuustoa keiton pinnalla.
- Mausta keitto etikalla, suolalla ja ripauksella sokeria.