Pehmeä hedelmäpuuro kypsyy uunissa kuin itsestään. Pinnalle sopivat niin nektariinit, luumut kuin aprikoositkin.
Viikonloppuaamuihin sopii täydellisesti uunipuuro, jonka valmistumista ei tarvitse vahtia. Puuro onnistuu ihan tavallisista kaurahiutaleista. Nesteenä on veden sijaan kauramaito, joka antaa makuun pehmeyttä ja täyteläisyyttä.
Hiutaleista tehty uunipuuro kypsyy uunissa noin 45 minuutissa. Tässä versiossa vuokaan lisätään loppuvaiheessa paloiteltuja hedelmiä, jotka saavat paahtua puuron päällä hetken.
Kivelliset hedelmät kuten nektariinit, persikat, aprikoosit ja luumut sopivat hyvin puuron höysteeksi. Jos hedelmät tuntuvat kovilta, voit laittaa ne uuniin jo aikaisemmassa vaiheessa, jolloin ne ehtivät paahtua pehmeiksi ja meheviksi.
Hedelmä-uunipuuro
Ainesosat
Vaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. noin 2½ l). Kaada hiutaleet, suola ja kauramaito vuokaan, sekoita ja laita vuoka uuniin 30 minuutiksi.
-
Pilko hedelmät. Ota vuoka uunista, lado hedelmäpalat puuron pinnalle ja laita vuoka takaisin uuniin 15 minuutiksi.
-
Ripottele sokeri ja mustikat puuron pinnalle ja tarjoa heti.