Paras tomaattikastike syntyy pehmenneistä tomaateista uunissa. Sitä voi kokata vaikka tupla-annoksen ja pakastaa loput kiireisen päivän varalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 l
30 min
Helppo
Uunipaahdettu tomaattikastike
Ainesosat
½
kg
tomaatteja
½
kg
kirsikkatomaatteja
2
sipulia
2
yksikyntistä valkosipulia
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (65 g)
kapriksia
1
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
muscovadosokeria
1½
tl
suolaa
5
oksaa tuoretta timjamia
Vaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Pese ja halkaise tomaatit. Kuori ja lohko sipulit.
- Lado kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää kaprikset ja rouhi mustapippuri kasvisten päälle. Säästä kapristen liemi. Paahda pellillistä uunissa 20 minuuttia.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää joukkoon kapristen neste, sokeri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi.
- Riivi timjamin varsista lehdet. Lisää timjami kastikkeeseen.
Vinkki! Paahdettu tomaattikastike maistuu pitsan päällä tai pastan kanssa. Saat siitä monta erilaista ruokaa, kun lisäät kastikkeeseen soijarouhetta, ruskistettua jauhelihaa tai tonnikalaa.