Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
7:00 | 21.4.2023

Tofu khao soi eli thaimaalainen nuudelikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Tofu khao soi eli thaimaalainen nuudelikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
8
dl
kasvislientä
2–3
rkl
soijakastiketta tai thaimaalaista kalakastiketta
2
tl
fariinisokeria
250
g
muna- tai riisinuudeleita
KHAO SOI -TAHNA
1
punainen chili
1
salottisipuli
4
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
ruukku korianterinvarsia (säästä lehdet tarjoiluun)
2
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
kurkumaa
1
tl
curryjauhetta
TOFU
300
g
maustamatonta tofua
1
chili
2
pientä paksoita tai 1⁄2 iso kiinankaali
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
rkl
soijakastiketta
TARJOILUUN
korianterinlehtiä, thaibasilikaa, ituja, limettiä lohkoina, punasipulia (ja chiliöljyä)

Vaiheet

  1. Valmista ensin khao soi -tahna. Laita kaikki tahnan ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä.

  2. Valmista tofu. Kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen lautaselle ja nosta päälle paino. Anna tofun valua noin 15 minuuttia.

  3. Revi tofu paloiksi. Viipaloi chili ja paksoit. Paista tofu chilin kanssa öljyssä kauniin väriseksi. Lisää paksoit ja paista noin minuutti. Mausta korianterilla ja soijalla. Laita pannu hetkeksi sivuun.

  4. Kuullota khao soi -tahnaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan currytahna, kookosmaito ja kasvisliemi. Mausta seos soijakastikkeella ja fariinisokerilla. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpö ja anna porista noin 5 minuuttia.

  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Lusikoi päälle keittoa ja tofu-paksoisekoitusta.

  6. Viimeistele yrteillä, iduilla, limetinlohkoilla ja ohueksi leikatulla punasipulilla. Pirskota päälle halutessasi chiliöljyä.

Vinkki Jos haluat oikaista khao soi -tahnan valmistuksen, voit korvata sen laittamalla keittoon enemmän punaista currytahnaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
keitto
Vegebaari

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini