Peggyn perunasalaatti on juhannushitti vuodelta 2013. Sen jälkeen sitä on syöty jokaisessa Peggyn perhejuhlassa, niin kesällä kuin keskitalvellakin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
45 min + salaatin tekeytyminen
Helppo
Peggyn maukas perunasalaatti
Ainesosat
1
kg
(uusia) perunoita keitettynä
2
hapanta omenaa
2
kevätsipulia (tai ruohosipulia)
1
iso ruukku persiljaa
100
g
fetaa
35
g (1 pieni prk)
kapriksia
KASTIKE
200
g
kermaviiliä
150
g
crème fraîchea
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sinappia
1
tl
sokeria
suolaa ja rouhittua mustapippuria
KORISTEEKSI
kevätsipulia
Vaiheet
-
Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi. Anna jäähtyä.
-
Kuori ja kuutioi omenat pieneksi, hienonna kevätsipuli ja persilja. Murskaa feta käsin pieniksi muruiksi. Sekoita kaikki ainekset (tarvittaessa paloiteltuihin) perunoihin.
-
Tee kastike sekoittamalla raaka-aineet keskenään.
-
Sekoita kastike perunasalaattiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti.