Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
8:00 | 18.9.2022

Tofua ja tahini-sitruunavinegrettiä

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuivata tofua talouspaperien tai keittiöpyyhkeiden välissä ennen paistamista. Näin saat siitä huomattavasti rapeamman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Tofua ja tahini-sitruunavinegrettiä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
pkt
kiinteää tofua
KASTIKE
½
valkosipulinkynsi raastettuna
½
sitruunankuoren keltainen osa hienoksi raastettuna
½
dl
neitsytoliiviöljyä
2
rkl
tahinia
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
noin ½
tl
suolaa
mustapippuria
2
rkl
vettä
PAISTAMISEEN
tilkka öljyä
Kulhoon lisäksi:
esimerkiksi höyrytettyä kauraa, paahdettua varhaiskaalia, avokadoa, versoja ja gochujang-kastikkeessa paistettuja siitakesieniä

Vaiheet

  1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti. Notkista kastiketta oman maun mukaan lisäämällä vettä.
  2. Avaa tofut paketeista ja nosta talouspaperien tai puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Laita päälle lautanen ja paino, esimerkiksi painava mortteli. Anna kuivua vähintään 15 minuuttia. Mitä kuivempi pinta sitä rapeampi lopputulos.
  3. Leikkaa tofut viipaleiksi ja taputtele pintaa vielä talouspaperilla. Jos haluat todella rapean lopputuloksen, voit pyöritellä tofut vehnäjauho-maissitärkkelysseoksessa. Paista tofua ensin kuivalla pannulla hetki, ja lisää sitten loraus paistoöljyä. Paista rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla tai haluamallasi mausteseoksella.
  4. Kokoa kulhot, nosta tofupalat muiden ainesten päälle. Viimeistele kulhot tahini-sitruunavinegretillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Tofu
kevyet & salaatit
Vegebaari
tahini
bowl
kulho

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini