Kuivata tofua talouspaperien tai keittiöpyyhkeiden välissä ennen paistamista. Näin saat siitä huomattavasti rapeamman.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Tofua ja tahini-sitruunavinegrettiä
Ainesosat
2
pkt
kiinteää tofua
KASTIKE
½
valkosipulinkynsi raastettuna
½
sitruunankuoren keltainen osa hienoksi raastettuna
½
dl
neitsytoliiviöljyä
2
rkl
tahinia
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
noin ½
tl
suolaa
mustapippuria
2
rkl
vettä
PAISTAMISEEN
tilkka öljyä
Kulhoon lisäksi:
esimerkiksi höyrytettyä kauraa, paahdettua varhaiskaalia, avokadoa, versoja ja gochujang-kastikkeessa paistettuja siitakesieniä
Vaiheet
- Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti. Notkista kastiketta oman maun mukaan lisäämällä vettä.
- Avaa tofut paketeista ja nosta talouspaperien tai puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Laita päälle lautanen ja paino, esimerkiksi painava mortteli. Anna kuivua vähintään 15 minuuttia. Mitä kuivempi pinta sitä rapeampi lopputulos.
- Leikkaa tofut viipaleiksi ja taputtele pintaa vielä talouspaperilla. Jos haluat todella rapean lopputuloksen, voit pyöritellä tofut vehnäjauho-maissitärkkelysseoksessa. Paista tofua ensin kuivalla pannulla hetki, ja lisää sitten loraus paistoöljyä. Paista rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla tai haluamallasi mausteseoksella.
- Kokoa kulhot, nosta tofupalat muiden ainesten päälle. Viimeistele kulhot tahini-sitruunavinegretillä.