Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Grillaus
13:37 | 14.6.2016

Kasvis-halloumivartaat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kasvisvartaat tarvitsevat aikaa, jotta palat kypsyvät tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo

Kasvis-halloumivartaat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
nippu
retiisiä
8-10
varhaisperunaa
1
rasia
(200 g) herkkusieniä
1
pieni kukkakaali
1
pkt
(200 g) halloumijuustoa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Irrota retiiseistä naatit retiisivoita varten. Tee retiisivoi (ks ohje alla).
  2. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  3. Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele retiisit. Halkaise isot herkkusienet, pienet voit käyttää kokonaisina. Irrota kukkakaalista kukinnot ja halkaise isot palat. Leikkaa halloumi 8 osaan. Jätä pienet perunat kokonaisiksi, puolita isommat.
  4. Pujota vihannekset ja halloumipalat grillivartaisiin. Grillaa ensin suoralla lämmöllä kuuman hiilloksen päällä, kunnes kasvikset saa-vat väriä. Kääntele vartaita, jotta kasvikset eivät tummu liikaa. Kun kasvikset ovat saaneet väriä, jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 15–20 minuuttia. Sivele välillä retiisinlehtivoita paistopintaan.
  5. Juuri ennen tarjoamista mausta vartaat sormisuolalla ja musta-pippurilla. Tarjoa retiisivoin kanssa.

Paahdettu retiisivoi

Ainesosat

200
g
voita
1
reilu nippu retiisinvarsia
1/4
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Laita voi paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna korkeintaan keskilämmöllä. Miedolla lämmöllä voi paahtuu hitaammin, mutta silloin se ei myöskään pala yhtä helposti kuin korkeammassa lämpötilassa.
  2. Kuori sulaneen voin pinnalle nouseva vaahto. Vaahtoaminen laantuu, kun voissa oleva neste alkaa haihtua. Laske lämpöä heti, kun voi alkaa tuoksua paahteiselta ja muuttua kullanruskeaksi. Tähän menee noin 5–10 minuuttia. Anna voin poreilla alhaisella lämmöllä hiljalleen 5 minuuttia. Paahtuessaan voi muuttuu kastanjanruskeaksi.
  3. Siivilöi voi kulhoon niin, että kattilan pohjalle painunut maitosakka jää pois. Anna voin jähmettyä kulhossa huoneenlämmössä ainakin 1 tunti.
  4. Kun voi on jähmettynyt, vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  5. Huuhtele retiisinnaatit ja ryöppää niitä 30 sekuntia kiehuvassa vedessä. Huuhtele heti kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen neste pois. Hienonna naatit veitsellä tai sauvasekoittimella.
  6. Sekoita hienonnetut naatit voin joukkoon.

(noin 2 dl, 15 min + 1 t)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Halloumi
grillaus
juhannus
kasvisvartaat
vegebaari
kasvis-halloumivartaat
halloumivartaat
Dansukker: hillosuositus
Vegebaari
Grillaus
Juhannus

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini