Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
8:43 | 17.11.2020

Khan-klaanin biryani

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistettuun, mausteiseen riisiin perustuva biryani riittää isollekin seurueelle. Tämä pakistanilainen biryani on maultaan erittäin tulinen ja samalla superherkullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1½ t
Helppo

Khan-klaanin biryani

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
perunoita
Mausteseos perunoille
2
tl
jauhettua chiliä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
garam masalaa
½
tl
kurkumaa
Lisäksi
5
hari mirch -chiliä (tai muita pieniä tulisia chilejä)
1
dl
rypsiöljyä (tai gheetä)
4
kokonaista kardemummaa
4
kokonaista mausteneilikkaa
3
laakerinlehteä
1
tähtianis
½
tl
kuminansiemeniä
4
tl
valkosipulitahnaa
4
tl
inkivääritahnaa
2
kypsää tomaattia
1
tl
suolaa
1
dl + 1 dl
kreikkalaista jogurttia
5
kuivattua luumua
Kerroksiin
500
g
irtonaista riisiä
1
iso sipuli
½
dl
öljyä
1
ruukku
korianteria
3
rkl
mintunlehtiä
1
pienen sitruunan mehu
(2
rkl
pikkelöityjä chilejä)
Päälle ja tarjoiluun
tuoretta korianteria, inkivääriä ja chiliä

Vaiheet

  1. Kuori ja halkaise perunat. Yhdistä mausteseoksen mausteet ja pyörittele perunat mausteseoksessa.

  2. Viipaloi chilit pitkittäin. Kuumenna 1 dl öljyä kannellisessa pannussa. Lisää kardemumma, neilikka, laakerinlehdet, tähtianis ja kuminansiemenet, sekoita hyvin. Lisää perunat ja chilit ja paista koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes perunat alkavat kypsyä.

  3. Lisää valkosipuli- ja inkivääritahna pannuun ja paista sekoitellen 3 minuuttia. Anna kypsyä kannella peitettynä 8 minuuttia.

  4. Kuutioi tomaatit ja lisää ne suolan kanssa pannuun. Lisää 1 dl jogurttia, sekoita ja kypsennä kannella peitettynä 5 minuuttia.

  5. Ota kansi pois ja lisää lämpöä. Paista, kunnes öljy erottuu kastikkeesta. Sekoita joukkoon 1 dl jogurttia. Hienonna luumut joukkoon.

  6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi niin, että siihen jää purutuntumaa, noin 10 minuuttia. Älä anna riisin puuroutua.

  7. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista sipuli öljyssä hieman rapeaksi, noin 10 minuuttia. Hienonna yrtit ja purista sitruunan mehu.

  8. Laita kannellisen kattilan pohjalle kauhallinen riisiä ja sen päälle perunakastiketta. Kasaa päälle kerros paistettua sipulia, hienonnettuja yrttejä, sitruunamehua (ja pikkelöityjä chilejä). Tee kolme kerrosta. Laita kansi päälle ja anna hautua liedellä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  9. Sekoita ruoka ja tarjoa se korianterin, inkiväärin ja tuoreen chilin kanssa.

Vinkki Perinteiseen biryaniin lisätään lopuksi parfymaattista kewra-makuvettä. Kewraa myydään aasialaisissa kaupoissa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
Kemut
Biryani
Peruna

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini