Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Suolainen leivonta
20:45 | 14.3.2015

Lehtikaali-fetapiiras

Lisää omaan keittokirjaan
Johanna Yli-Muilu on lisännyt 7 reseptiä

Lehtikaalista, tuosta supervihanneksesta, saat fetajuuston kanssa aikaan mahtavan maukkaan piiraan pinjansiementen höystämänä. Tässä resepti piiraaseen, jonka pohjassa maistuu pähkinävivahteinen speltti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 - 6
noin 1 tunti
Helppo

Lehtikaali-fetapiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Täyte:
150
g
lehtikaalia [suikaloituna runsas litra]
1
sipuli [keskikokoinen]
1 - 2
valkosipulinkynttä
öljyä + voita paistinpannulle
100
g
fetajuustoa
1
dl
pinjansiemeniä
2
dl
ruokakermaa
3
kananmunaa
musta- ja valkopippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pohja:
1½
dl
spelttijauhoa
1½
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
1/4
tl
suolaa
1 - 2
rkl
kylmää vettä

Vaiheet

Huuhdo lehtikaali hyvin ja leikkaa lehtiruodit irti [se käy kätevästi, kun taitat lehden pitkittäin kahtia]. Suikaloi kaalinlehdet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna paistinpannu ja lisää sille öljy ja voi. Kuullota ensin sipuleita hieman ja lisää sitten lehtikaali. Anna hautua miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistat pohjataikinan, sekoittele välillä.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa jauhot kulhoon ja lisää suola sekä kylmä voi pieninä kuutioina. Nypi murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Sekoita vaivaamatta tasaiseksi taikinaksi. Lisää hieman jauhoja, jos taikina on liian kostean tuntuista.

Ota paistinpannu pois levyltä, kun lehtikaali on pehmentynyt ja mausta lehtikaaliseos kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Jätä jäähtymään.

Painele pohjataikina 25 - 28 senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Piiraspohjan reunat saa kätevästi pysymään pystyssä paistamisen aikana, kun teet kolminkerroin taitellusta alumiinifoliosta suikaleet, jotka painelet reunojen sisäpuolelle esipaistamisen ajaksi. Paista pohjaa uunissa ensin 5 minuuttia, poista alumiinisuikaleet ja jatka paistamista vielä pari-kolme minuuttia. Nosta pohja pois uunista ja alenna uunin lämpö 200 asteeseen.

Mikäli fetajuusto on pakattu öljyyn, valuta öljy pois talouspaperin päällä. Hienonna juusto muruiksi, mittaa pinjansiemenet ja sekoita kulhossa kananmunat ja ruokakerma [mausta seos mustapippurilla ja lisää hiukan suolaa, mikäli feta ei ole kovin suolaista].

Levitä lehtikaaliseos piiraspohjalle. Lisää murusteltu feta ja kaada kermamunaseos päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle. Paista 200 asteessa vielä 20 - 30 minuuttia eli kunnes piiras on hyytynyt ja saanut hieman väriä pintaansa.

Tarjoa lehtikaali-fetapiiras lämpimänä hyvän valkoviinin tai teen kera ja nauti!

Ohje löytyy myös tuuma&toimi-blogista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kasvisruoka
suolainen piiras
lehtikaali
lounas
iltapala
fetajuusto

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini