Klassinen juustokakku saa uutta makua Irish cream -rahkasta. Herkku viimeistellään makean kirpeällä mustaherukkahillokkeella.
10-12
20 + 60 minuuttia + tekeytyminen jääkaapissa
Irish cream cheesecake
Ainesosat
Pohja
100
g
voita
150
g
(10 kpl) keksejä
Juustotäyte
4
prk
(800 g) Arla Keittiö Irish Cream -maustettua rahkaa
2 1/2
dl
ruokokidesokeria
3
rkl
maissijauhoja
4
kananmunaa (3 kokonaista ja 1 keltuainen)
1
prk
(200 g) Arla Créme fraîchea
Hilloke
3
dl
mustaherukoita
1 1/2
dl
sokeria
Vaiheet
- Aloita kakun valmistaminen tarjoilua edeltävänä päivänä, koska kakun pitää tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperia. Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista täyte. Vatkaa kulhossa rahka ja sokeri. Lisää maissijauho vatkaten, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa viimeiseksi joukkoon créme fraîche. Kaada seos vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuuttia. Kakku hyllyy vielä hiukan ja keskusta saattaa olla kuopalla, mutta se tasoittuu myöhemmin.
- Sammuta uuni, jätä luukku hieman raolleen ruokalusikan avulla ja jätä kakku uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt (noin 40 minuuttia). Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta halkeaa helposti.
- Ota kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Valmista mustaherukkahilloke. Kaada mustaherukat kattilaan sokerin kanssa ja anna kiehua 10-15 minuuttia.