9:24 | 6.11.2024
Biscoff-suklaakeksit
Biscoff-keksitahna tekee rapeista pikkuleivistä herkullisen makeita.
Yllätä ystävä suussa sulavilla kekseillä ja pakkaa herkut lahjarasiaan. Suklaasta ja piparkakuista syntyvät keksien herkulliset sattumat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 27 kpl
45 min
Helppo
Biscoff-suklaakeksit
Ainesosat
225
g
voita
1
dl
Biscoff-levitettä
2¼
dl
sokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoa
1
dl
mantelijauhoa
1½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
200
g
leivontasuklaata
10 (2 dl)
piparkakkua rouhittuna
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Notkista pehmeä voi sähkövatkaimella. Lisää Biscoff-levite ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Lisää munat yksitellen joukkoon samalla vatkaten.
- Yhdistä vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola. Rouhi suklaa ja piparkakut. Lisää taikinaan kuivat aineet sekä puolet rouhitusta suklaasta ja pipareista.
- Ota ruokalusikalla taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Laita yhdelle pellille 9 nokaretta, sillä keksit leviävät paiston aikana. Painele pinnalle suklaarouhetta ja pipareita.
- Paista keksejä 8–10 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä reunoilleen. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
Vinkki! Täyteläinen Biscoff-levite on tehty kekseistä. Tahna ei sisällä pähkinää ja sopii vegaaniseen ruokavalioon. Keksit säilyvät keksilaatikossa tai paperipussissa ainakin viikon.