Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
21:21 | 13.11.2023

Kinuski-karpalojäädyke

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kinuski ja karpalo ovat jäätävän hyvä pari hurmaavan huurteisessa juhlakakussa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
30 min + 8 t
Helppo

Kinuski-karpalojäädyke

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
pipareita
50
g
voita tai margariinia
Täyte
1
dl
karpalohyytelöä, esimerkiksi Dronningholm
1
prk (3,3 dl)
kuohukermaa
1
prk (200 g)
kinuskituorejuustoa
½
dl
tomusokeria
¼
tl
suolaa
Päälle
1
prk (250 g)
rahkaa
2
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
karpaloita
tomusokeria
karpalojauhetta
jugurttikuulia

Vaiheet

  1. Murskaa piparkakut jauheeksi muutamassa erässä sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita muruihin.
  2. Vuoraa 18–20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele pohjalle piparkakkumuru. Notkista karpalohyytelö ja levitä se pohjan päälle.
  3. Vatkaa kuohukerma sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkuvuokaan.
  4. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla. Nosta pakastimeen vähintään 8 tunniksi.
  5. Ota jäädyke pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  6. Koristele pinta. Notkista rahka ja lisää joukkoon sokerit. Levitä rahka kakun pinnalle. Koristele pinta tomusokerissa pyöräytetyillä karpaloilla, marjajauheella ja jugurttikuulilla.

Vinkki! Helpota jouluvalmisteluita ja tee jäädykekakku pakastimeen pari viikkoa ennen joulua. Karpalohyytelön tilalla voit kokeilla puolukkahilloa ja koristeeksi sopivat myös piparit.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
jäädyke
makea joululeivonta
joulu
Kemut
juhli ja nauti

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini