Kinuski ja karpalo ovat jäätävän hyvä pari hurmaavan huurteisessa juhlakakussa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
30 min + 8 t
Helppo
Kinuski-karpalojäädyke
Ainesosat
100
g
pipareita
50
g
voita tai margariinia
Täyte
1
dl
karpalohyytelöä, esimerkiksi Dronningholm
1
prk (3,3 dl)
kuohukermaa
1
prk (200 g)
kinuskituorejuustoa
½
dl
tomusokeria
¼
tl
suolaa
Päälle
1
prk (250 g)
rahkaa
2
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
karpaloita
tomusokeria
karpalojauhetta
jugurttikuulia
Vaiheet
- Murskaa piparkakut jauheeksi muutamassa erässä sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita muruihin.
- Vuoraa 18–20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele pohjalle piparkakkumuru. Notkista karpalohyytelö ja levitä se pohjan päälle.
- Vatkaa kuohukerma sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkuvuokaan.
- Peitä vuoka kelmulla tai foliolla. Nosta pakastimeen vähintään 8 tunniksi.
- Ota jäädyke pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua.
- Koristele pinta. Notkista rahka ja lisää joukkoon sokerit. Levitä rahka kakun pinnalle. Koristele pinta tomusokerissa pyöräytetyillä karpaloilla, marjajauheella ja jugurttikuulilla.
Vinkki! Helpota jouluvalmisteluita ja tee jäädykekakku pakastimeen pari viikkoa ennen joulua. Karpalohyytelön tilalla voit kokeilla puolukkahilloa ja koristeeksi sopivat myös piparit.