Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
13:21 | 8.12.2020

Tanskalainen taateli-appelsiinipulla

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Henri Alén KUVA Elvi Rista

Tanskassa leivotaan joulun aikaan tätä ihanaa taatelipullaa. Viinerimäisen pullataikinan kierteissä maistuu appelsiinilla maustettu taatelitäyte. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
30 min + 1 t kohotus ja 20 min paistaminen
Helppo

Tanskalainen taateli-appelsiinipulla

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
150
g
voita (kuutioituna)
6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
50
g
hiivaa
¾
dl
kylmää maitoa
2
munaa
Täyte
100
g
voita
1¾
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
appelsiinin kuori
3
rkl
hillottua appelsiininkuorta
75
g
kivettömiä taateleita
Päälle
1
muna
ripaus suolaa
raesokeria

Vaiheet

  1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää sokeri. Murenna hiiva kylmään maitoon, sekoita huolella ja lisää jauhoseoksen joukkoon.
  2. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vaahdota täytteen voi ja tomusokeri. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori (vain keltainen osa, valkoinen on kitkerää). Hienonna taatelit.
  4. Lisää vanilja, appelsiininkuori, hillottu appelsiininkuori sekä hienonnettu taateli voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte. Täytettä on taikinaan nähden niukalti, mutta se riittää maustamaan pullat.
  6. Kierrä levy tiukalle rullalle. Leikkaa noin kolmen sentin viipaleita ja nostele ne paperivuokiin. Peitä pullat leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä reilu tunti.
  7. Sekoita voitelua varten kananmuna ja ripaus suolaa. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Kemut
joulu
Taateli
Pulla

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini