Tanskassa leivotaan joulun aikaan tätä ihanaa taatelipullaa. Viinerimäisen pullataikinan kierteissä maistuu appelsiinilla maustettu taatelitäyte.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
30 min + 1 t kohotus ja 20 min paistaminen
Helppo
Tanskalainen taateli-appelsiinipulla
Ainesosat
Taikina
150
g
voita (kuutioituna)
6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
50
g
hiivaa
¾
dl
kylmää maitoa
2
munaa
Täyte
100
g
voita
1¾
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
appelsiinin kuori
3
rkl
hillottua appelsiininkuorta
75
g
kivettömiä taateleita
Päälle
1
muna
ripaus suolaa
raesokeria
Vaiheet
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää sokeri. Murenna hiiva kylmään maitoon, sekoita huolella ja lisää jauhoseoksen joukkoon.
- Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vaahdota täytteen voi ja tomusokeri. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori (vain keltainen osa, valkoinen on kitkerää). Hienonna taatelit.
- Lisää vanilja, appelsiininkuori, hillottu appelsiininkuori sekä hienonnettu taateli voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte. Täytettä on taikinaan nähden niukalti, mutta se riittää maustamaan pullat.
- Kierrä levy tiukalle rullalle. Leikkaa noin kolmen sentin viipaleita ja nostele ne paperivuokiin. Peitä pullat leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä reilu tunti.
- Sekoita voitelua varten kananmuna ja ripaus suolaa. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.