Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kala
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
8:00 | 24.5.2025

Voileipäkakku-leivokset

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 421 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tarjoile voileipäkakku vaihteeksi annospaloina. Koristele kaikki kerralla tai sitä mukaan, kun tarjoilut hupenevat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
30 min + tekeytyminen 2 t
Helppo

Voileipäkakku-leivokset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

TÄYTE
1
ps (180 g)
katkarapuja
½
ruukku tilliä
1
rs (200 g)
savulohituorejuustoa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
rs (200 g)
tsatsikia
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
20
palaa saaristolaisleipää
5
palaa vaaleaa paahtoleipää
1
dl
maitoa
PINNALLE
1
prk (150 g)
ranskankermaa
¼
tl
suolaa
1
dl
katkarapuja
1
dl
lohenmätiä
½
ruukku tilliä

Vaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Ota desi katkarapuja sivuun koristelua varten ja laita ne jääkaappiin.

  2. Hienonna tilli ja loput ravut. Yhdistä kulhossa ravut, lohituorejuusto ja puolet maustamattomasta tuorejuustosta. Sekoita toisessa kulhossa tsatsiki, loput tuorejuustosta ja tilli.

  3. Vuoraa noin 20 x 25 sentin kokoinen vuoka kelmulla. Poista leivistä reunat. Laita puolet saaristolaisleivistä vuoan pohjalle, kostuta ne maidolla. Levitä päälle katkaraputäyte. Laita täytteen päälle paahtoleipäpalat ja niiden päälle tsatsikitäyte. Laita loput saaristolaisleivät täytteen päälle, kostuta maidolla. Peitä tiiviisti kelmulla ja laita päälle painoksi esimerkiksi muutama maitotölkki. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

  4. Notkista ranskankerma kevyesti vispaamalla. Mausta suolalla.

  5. Kumoa voileipäkakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Leikkaa kakku terävällä veitsellä annospaloiksi. Levitä palojen pinnalle ranskankermaa ja koristele ravuilla, mädillä ja tillillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
Kemut
juhli ja nauti
Voileipäkakku
päivän katiska

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini