Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 30.5.2024

Lusikkaleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Lusikkaleipäbuffasta jokainen voi napsia suosikkimakunsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18–30 kpl
1 t 25 min
Helppo

Lusikkaleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pikkuleivät
200
g
voita
1½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täytteet
1
dl
vadelmahilloa tai 1 dl lemoncurd-tahnaa tai 1 dl hasselpähkinä- kaakaolevitettä (esim. Nutellaa)
Vadelmakeksien kuorrute
1½
dl
tomusokeria
1
rkl
vettä tai sitruunamehua
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
nonparelleja
Laku- ja sitruunasokeri
1
dl
kidesokeria
2
tl
lakritsijauhetta (sitruunakekseihin) tai 1 rkl kaakaojauhetta (suklaakekseihin)

Vaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Anna sen hautua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia ja sekoita välillä. Voi saa ruskistua kevyesti, mutta se ei saa palaa.
  2. Sekoita kuumaan voihin sokeri ja vaniljasokeri. Kun seos jäähtyy hieman, lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Ota lämpimästä taikinasta nokareita. Paina taikinaa tee- tai ruokalusikkaan. Painele pinta tasaiseksi. Irrota lusikkaleivät lusikasta työntämällä. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle kupera puoli ylöspäin.
  4. Paista pikkuleipiä 175- asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne saavat vaaleanruskean sävyn.
  5. Sipaise jäähtyneiden lusikkaleipien tasaiselle puolelle hilloa, lemoncurdia tai suklaatahnaa. Paina toinen puolikas päälle.
  6. Sekoita tomusokeri, neste ja elintarvikeväri vadelmakeksien kuorrutteeksi. Lusikoi pinnalle kuorrutetta ja paina päälle nonparelleja.
  7. Yhdistä kidesokeri sekä kaakaojauhe tai lakritsijauhe lautasella. Kieritä sitruunakeksit lakritsisokerissa ja suklaatäytteiset kaakaosokerissa.

Vinkki! Jos haluat kokeilla kaikkia täytteitä, leivo kolme annosta pikkuleipiä. Lusikkaleivät voi tehdä jopa viikkoa ennen tarjoilua ja säilyttää tiiviissä rasiassa viileässä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
lusikkaleivät
makea leivonta
Kemut
juhli ja nauti
Sokerileipuri
valmistujaiset
ystävänpäivä

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini