Lusikkaleipäbuffasta jokainen voi napsia suosikkimakunsa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18–30 kpl
1 t 25 min
Helppo
Lusikkaleivät
Ainesosat
Pikkuleivät
200
g
voita
1½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täytteet
1
dl
vadelmahilloa tai 1 dl lemoncurd-tahnaa tai 1 dl hasselpähkinä- kaakaolevitettä (esim. Nutellaa)
Vadelmakeksien kuorrute
1½
dl
tomusokeria
1
rkl
vettä tai sitruunamehua
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
nonparelleja
Laku- ja sitruunasokeri
1
dl
kidesokeria
2
tl
lakritsijauhetta (sitruunakekseihin) tai 1 rkl kaakaojauhetta (suklaakekseihin)
Vaiheet
- Sulata voi kattilassa. Anna sen hautua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia ja sekoita välillä. Voi saa ruskistua kevyesti, mutta se ei saa palaa.
- Sekoita kuumaan voihin sokeri ja vaniljasokeri. Kun seos jäähtyy hieman, lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Ota lämpimästä taikinasta nokareita. Paina taikinaa tee- tai ruokalusikkaan. Painele pinta tasaiseksi. Irrota lusikkaleivät lusikasta työntämällä. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle kupera puoli ylöspäin.
- Paista pikkuleipiä 175- asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne saavat vaaleanruskean sävyn.
- Sipaise jäähtyneiden lusikkaleipien tasaiselle puolelle hilloa, lemoncurdia tai suklaatahnaa. Paina toinen puolikas päälle.
- Sekoita tomusokeri, neste ja elintarvikeväri vadelmakeksien kuorrutteeksi. Lusikoi pinnalle kuorrutetta ja paina päälle nonparelleja.
- Yhdistä kidesokeri sekä kaakaojauhe tai lakritsijauhe lautasella. Kieritä sitruunakeksit lakritsisokerissa ja suklaatäytteiset kaakaosokerissa.
Vinkki! Jos haluat kokeilla kaikkia täytteitä, leivo kolme annosta pikkuleipiä. Lusikkaleivät voi tehdä jopa viikkoa ennen tarjoilua ja säilyttää tiiviissä rasiassa viileässä.