Mikä on parempaa kuin pulla? Dallaspulla. Mikä on vielä parempaa kuin dallaspulla? Tietysti kokonainen pellillinen dallaspullia ilman pyörittelyn vaivaa!
Pehmeän pullan salaisuutena on luonnollisesti pehmeä taikina. Joskus kuitenkin kovin löysäksi jätettyä taikinaa on vaikeaa pyöritellä pulliksi.
Oheisessa ohjeessa leivontapulma ratkaistaan hauskalla tavalla. Kohonnut taikina taputellaan pyörittelyn sijaan pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Sitten taikina saa kohota vielä kerran rauhassa. Tässä kohdassa ei kannata kiirehtiä, sillä pehmeänkin pullataikinan voi pilata liian hätäisellä paistamisella.
Täytteeksi valmistetaan dallaspullista tuttu vaniljarahkakreemi. Helppo täyte valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Se jaetaan tasaisesti taikinaan lasilla painettuihin kolosiin, jolloin täytettä riittää joka palaan.
Peltidallakset
Ainesosat
Vaiheet
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
-
Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi voisula. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (koko noin 30 cm x 40 cm) ja painele tasaiseksi levyksi. Kohota vielä 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee täyte. Sulata voi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Jos täyte tuntuu liian tiiviiltä, voit hieman pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.
-
Paina taikinaan lasin pohjan avulla koloja. Paina kunnolla, sillä taikina pomppaa helposti takaisin. Täytä kolot noin ruokalusikallisella täytettä. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 18–20 minuuttia.