Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
8:00 | 10.3.2024

Sämpyläkranssi

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 421 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Yhdessä vuuassa paistuu monta pientä sämpylää ja reilusti erilaisia makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
2 t 30 min
Helppo

Sämpyläkranssi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
2½
dl
lämmintä vettä tai maitoa
1
kananmuna
½
dl
öljyä
LISÄKSI
4
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
ps (35 g)
kuorittuja pistaasipähkinöitä
4
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
unikonsiemeniä
4
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
tomaattipyrettä
2 + 2
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Vispaa toisessa kulhossa vesi, muna ja öljy. Sekoita ne jauhojen joukkoon. Laita taikina jauhotetulle työalustalle ja vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia. Voit myös vaivata taikinaa monitoimikoneessa taikinakoukulla 5 minuuttia.

  2. Laita taikina kohoamaan kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä kelmulla ja anna nousta lämpimässä paikassa tunnin ajan.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  4. Öljyä ja jauhota kevyesti 1,5 litran kakkuvuoka.

  5. Hienonna ruohosipuli ja pistaasit ja laita ne omiin kulhoihin tai pienille lautasille. Mittaa siemenet kippoihin. Yhdistä yhdessä kipossa tomaattipyre ja 2 rkl öljyä.

  6. Jaa taikina neljään osaan ja leivo taikinapaloista 3–4 senttiä paksut pötkylät. Leikkaa pötköt 3–4 sentin paloiksi. Pyörittele palat öljytyin käsin pieniksi palloiksi ja kuorruta ne eri päällysteillä: ruohosipulilla, pistaaseilla, siemenillä ja tomaattipyreellä. Laita maustetut pallerot vuokaan vieri viereen. Nostata vielä 15 minuuttia.

  7. Paista sämpyläkranssia noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla paistamisen puolivälissä. Anna leivän jäähtyä vuuassa 5 minuuttia ennen irrottamista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
Leivät & piirakat
sämpylä
leivonta
kranssi

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini