Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
7:00 | 19.6.2023

Tanskalainen paahtopaisti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lainaa paahtopaistin valmistustapa tanskalaisilta, eli keitä liha ensin ja paista siihen kaunis väri lopuksi. Aikaa kuluu murto-osa uunissa paistettuun verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
15 min + kypsennys ja vetäytyminen 1 t 45 min
Helppo

Tanskalainen paahtopaisti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
paahtopaistia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
laakerinlehteä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
3
oksaa rosmariinia
PAISTAMISEEN
voi-öljyseosta
LISÄKSI
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
sormisuolaa, raastettua piparjuurta, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, yrttejä

Vaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.

  2. Kiehauta runsaasti (noin 2 l) vettä isossa (noin 5 l) kattilassa. Puolita sipuli ja valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Nosta liha kiehuvaan veteen. (Vettä tulisi olla niin paljon, että se peittää lihan.) Keitä keskilämmöllä kannen alla 25 minuuttia, jolloin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä, tai 30 minuuttia, jolloin se on melkein kypsää. Nosta paisti kattilasta lautaselle. Anna sen levätä noin 15 minuuttia.

  3. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Hiero pintaan sormisuolaa ja pippuria. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

  4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle sormisuolaa ja raasta pinnalle piparjuurta. Viimeistele pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja yrteillä.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Ainesosat

1
dl
sinapinsiemeniä
1
dl
vettä
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Laita sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes siemenet ovat pehmeitä ja pulleita.

  2. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja säilytä viileässä kannellisessa astiassa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
paahtopaisti
Pihvi & BBQ
juhli ja nauti
Kemut
tanskalainen siemenleipä

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini