Keittoon käy mainiosti myös potka, joka tosin kannattaa ruskistaa ensin, hauduttaa sitten kokonaisena ja paloitella vasta kypsänä. Potka tarvitsee puoli tuntia pidemmän haudutusajan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min + kypsennys 2 t
Keskivaikea
Lammasborssi
Ainesosat
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
kg
valkokaalia
3
lehtisellerin vartta
3-4
porkkanaa
1/2
kg
punajuurta
25
g
voita
3
tl
merisuolaa
1 1/2
tl
kuivattua rakuunaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
1 1/2
tl
kuivattua rosmaariinia
2
laakerinlehteä
2
dl
paseerattua tomaattia
2/3
dl
punaviinietikkaa
Lisäksi
smetanaa
1/2
kg
karitsan etuselkää
1-1 1/2
l
vettä
Vaiheet
- Leikkaa liha suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kaali ja lehtiselleri puolen sentin viipaleiksi. Kuori porkkanat ja punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi yleiskoneessa tai raastimella.
- Kuumenna voi laakeassa kattilassa Lisää paloitellut lihat ja ruskista ne. Siirrä lihat kulhoon.
- Laita valkosipulit ja sipulit kattilaan kuullottumaan. Lisää loput vihannekset ja kuullota 5 minuuttia. Lisää 2/3 litraa vettä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihat, mausteet sekä paseerattu tomaatti ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Lisää vettä, jos keitosta uhkaa tulla liian paksua. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile smetanan kanssa.