Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Keitot
12:21 | 3.11.2015

Lammasborssi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sara Karppinen KUVA Panu Pälviä

Keittoon käy mainiosti myös potka, joka tosin kannattaa ruskistaa ensin, hauduttaa sitten kokonaisena ja paloitella vasta kypsänä. Potka tarvitsee puoli tuntia pidemmän haudutusajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min + kypsennys 2 t
Keskivaikea

Lammasborssi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
kg
valkokaalia
3
lehtisellerin vartta
3-4
porkkanaa
1/2
kg
punajuurta
25
g
voita
3
tl
merisuolaa
1 1/2
tl
kuivattua rakuunaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
1 1/2
tl
kuivattua rosmaariinia
2
laakerinlehteä
2
dl
paseerattua tomaattia
2/3
dl
punaviinietikkaa
Lisäksi
smetanaa
1/2
kg
karitsan etuselkää
1-1 1/2
l
vettä

Vaiheet

  1. Leikkaa liha suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kaali ja lehtiselleri puolen sentin viipaleiksi. Kuori porkkanat ja punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi yleiskoneessa tai raastimella.
  2. Kuumenna voi laakeassa kattilassa Lisää paloitellut lihat ja ruskista ne. Siirrä lihat kulhoon.
  3. Laita valkosipulit ja sipulit kattilaan kuullottumaan. Lisää loput vihannekset ja kuullota 5 minuuttia. Lisää 2/3 litraa vettä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihat, mausteet sekä paseerattu tomaatti ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Lisää vettä, jos keitosta uhkaa tulla liian paksua. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile smetanan kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Lammas
borssi
lammasborssi
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini