Tämä ruoka on oikea pataässä! Pieni ripaus sokeria pehmentää punaviinin ja tomaatin suuta supistavan terävyyden. Karitsan jauhelihasta pyöräytetyt pullat imevät kastikkeessa itseensä mahtavia makuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + turvotus ja kypsennys 50 min
Keskivaikea
Karitsapullapata
Ainesosat
700
g
karitsanjauhelihaa
1
dl
bulguria
1 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
ruukku
oreganoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
juustokuminaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa
Kastike
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
1
dl
punaviiniä
5
dl
paseerattua tomaattia
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
raastettua pecorinojuustoa
Lisäksi
pitaleipää
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa bulgur isoon kulhoon ja kaada kuuma vesi joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja anna bulgurin turvota noin 15 minuuttia.
- Hienonna oregano ja ota siitä puolet sivuun ruuan viimeistelyä varten. Sekoita öljy, puolet oreganosta ja muut mausteet sekä kananmunat bulguriin. Lisää jauheliha ja sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isoja (Ø 5 cm) lihapullia.
- Ruskista lihapullat öljyssä paistinpannussa muutamassa erässä ja siirrä kannelliseen uunipataan. Lihapullien ei tarvitse kypsyä, ruskistus riittää.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valko-sipulinkynnet. Hienonna chilipalko. Lisää paistinpannuun tarvittaessa oliiviöljyä ja kuullota sipuleita ja chiliä 3–4 minuuttia. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa nopeasti. Lisää tomaatti-sose, sokeri ja suola ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia. Kaada kastike lihapullien päälle pataan, peitä kannella ja laita uuniin 30 minuutiksi.
- Ripottele juustoraaste ruuan pinnalle. Laita pata vielä ilman kantta noin 5 minuutiksi uuniin. Viimeistele oreganolla. Tarjoa lämpimän pitaleivän kanssa.