Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
15:37 | 5.1.2016

Karitsapullapata

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Tämä ruoka on oikea pataässä! Pieni ripaus sokeria pehmentää punaviinin ja tomaatin suuta supistavan terävyyden. Karitsan jauhelihasta pyöräytetyt pullat imevät kastikkeessa itseensä mahtavia makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + turvotus ja kypsennys 50 min
Keskivaikea

Karitsapullapata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

700
g
karitsanjauhelihaa
1
dl
bulguria
1 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
ruukku
oreganoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
juustokuminaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa
Kastike
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
1
dl
punaviiniä
5
dl
paseerattua tomaattia
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
raastettua pecorinojuustoa
Lisäksi
pitaleipää

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa bulgur isoon kulhoon ja kaada kuuma vesi joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja anna bulgurin turvota noin 15 minuuttia.
  2. Hienonna oregano ja ota siitä puolet sivuun ruuan viimeistelyä varten. Sekoita öljy, puolet oreganosta ja muut mausteet sekä kananmunat bulguriin. Lisää jauheliha ja sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isoja (Ø 5 cm) lihapullia.
  3. Ruskista lihapullat öljyssä paistinpannussa muutamassa erässä ja siirrä kannelliseen uunipataan. Lihapullien ei tarvitse kypsyä, ruskistus riittää.
  4. Kuori ja hienonna sipulit ja valko-sipulinkynnet. Hienonna chilipalko. Lisää paistinpannuun tarvittaessa oliiviöljyä ja kuullota sipuleita ja chiliä 3–4 minuuttia. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa nopeasti. Lisää tomaatti-sose, sokeri ja suola ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia. Kaada kastike lihapullien päälle pataan, peitä kannella ja laita uuniin 30 minuutiksi.
  5. Ripottele juustoraaste ruuan pinnalle. Laita pata vielä ilman kantta noin 5 minuutiksi uuniin. Viimeistele oreganolla. Tarjoa lämpimän pitaleivän kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
karitsa
karitsan jauheliha
Karitsapullat
karistapullapata
Touch of Taste: Pataruoat
Viikonloppubistro
jauhelihakierre

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini