Mango-aprikoosipinta raikastaa perinteisen juustokakun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
1 t + 2 t hyytymiseen
Keskivaikea
Keisarin juustokakku
Ainesosat
100
g
digestivekeksejä
75
g
voita
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
3
tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettua kuorta
1/2
dl
sitruunanmehua
2
dl
kuohukermaa
4
liivatelehteä
2
rkl
kiehuvaa vettä
Kuorrutus
125
g
mangososetta
5
rkl
aprikoosihilloa
Vaiheet
- Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan.
- Laita kylmään jähmettymään. Sekoita sokerit ja sitruunan kuori sekä mehu tuorejuustoon tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää se tuorejuustomassaan.
- Upota liivatteet kylmään veteen, ja liota ne pehmenneinä kiehuvaan veteen. Ota tuorejuustoseoksesta reilu 1 dl erilliseen kulhoon ja sekoita liivateseos sen sekaan ohuena nauhana. Kääntele sitten tämä seos takaisin tuorejuustomassaan.
- Lisää täyte vuokaan keksipohjan päälle, painele tiiviiksi ja tasoita pinta sileäksi. Peitä vuoka ja laita pakastimeen pariksi tunniksi hyytymään.
- Irrota kakku vuoasta pyöräyttämällä varovasti veitsellä reunoja pitkin. Poista rengas ja sekoita keskenään kuorrutuksen ainesosat.
- Yhdistä mangosose ja aprikoosihillo ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Tarkista, että kakku on täysin sula ennen kuin asetat sen tarjolle.