Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
15:03 | 2.12.2015

Pipari-suklaakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Anna Huovinen

Sekoita piparitaikinalla höystetyn suklaakakun taikina yhdessä astiassa tiskiä vältellen ja kuorruta huolimattomasti kermavaahdolla ja suklaasulalla. Kakku maistuu myös ilman koristelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
35 min
Helppo

Pipari-suklaakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
pakastepiparitaikinaa
150
g
voita
150
g
tummaa suklaata
2 ½
dl
sokeria
3
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
Päälle
50
g
tummaa suklaata
2
dl
vispikermaa
2
rkl
tomusokeria
7
piparkakkua

Vaiheet

  1. Nosta piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan 15 minuuttia ennen leipomista.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata keskilämmöllä sekoitellen.
  4. Lisää voi-suklaasulaan sokeri ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
  5. Sekoita munat ja jauhot suklaaseokseen samassa kattilassa. Paloittele puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan.
  6. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
  7. Revi loppu piparitaikina huolettomasti pinnalle.
  8. Paista kakkua uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä.
  9. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
  10. Levitä kerma kakulle. Koristele pipareilla ja valuta pinnalle suklaasulaa.
Lisää aiheesta
  • Piparkakun verran parempaa: piparinmakuiset joululeivonnaiset
Tilaa Glorian ruoka & viini
suklaakakku
pipari
pipari-suklaakakku
piparibrownie
Sokerileipuri
joulu

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini