Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
16:22 | 26.4.2014

Old school -kantarellimuhennos

Lisää omaan keittokirjaan
Hanna Jensen on lisännyt 33 reseptiä
OHJE Hanna Jensen KUVA Hanna Jensen

Opin kantarellikastikkeen reseptin jo äidiltä.

Minun tehtäväkseni nakitetaan mökillä aina kantarellimuhennoksen teko, koska se halutaan perinteisenä ja kikkailemattomana. Tavalla, jonka opin äidiltä jo lapsena. Ennen pilkoin kantarellit pieniksi, mutta nykyään pidän siitä, että pienimmät lisätään kokonaisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4:lle
20 min
Helppo

Old school -kantarellimuhennos

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
rkl
voita
300
g
tuoreita kantarelleja
2
dl
luomukermaa
2
kevätsipulia pieneksi pilkottuna
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
vehnäjauhoja suurustamiseen
suolaa ja valkopippuria

Vaiheet

1. Puhdista kantarellit roskista.

2. Sulata voi kasarissa. Lisää voin sekaan silputtu kevätsipuli ja sekoittele, kunnes sipulit ovat läpinäkyviä.

3. Paloittele kantarellit haluamasi kokoisiksi ja lisää sipulin sekaan.

4. Lisää kasariin myös murustamasi liemikuutio ja sekoita.

5. Kun kantarellit alkavat paistua, niistä haihtuu nestettä. Anna nesteen haihtua pois ja lisää kerma. Sekoita. Anna kastikkeen porista.

6. Lisää hyppysellinen valkopippuria. Maista. Jos siltä tuntuu, lisää hiukan sormisuolaa. Muhennos saa olla koostumukseltaan paksuhkoa, joten lisää sekaan ripotellen vehnäjauhoja tai sekoita sitä pieneen tilkkaan vettä ja lisää kasariin. Anna muhennoksen vielä pulputtaa kasarissa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Hämmentele, ettei se pala pohjaan. Tarjoa kasvisten, lihan tai kalan kera.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kastike
sieni
kastikkeet
sienet
sienikastike
kantarellikastike
kantarellimuhennos
kantarelli
this is finland
finnhits

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini