Pehmeänmakuinen tomaattikastike maistuu kaikille. Nakkaa sekaan oliiveja ja parmesaania, niin pasta-annos on valmis.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 l
20 min + 1 t
Helppo
Tomaatti-paprikakastike
Ainesosat
1
kg
tomaatteja
2
punaista paprikaa
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
½–1
chilipalko
2
rkl
öljyä
1½
tl
savupaprikajauhetta
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
fariinisokeria
1½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Vaiheet
- Lohko tomaatit ja paprikat. Poista kovat kannat ja paprikoiden siemenet. Pilko sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja pätki palko.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää savupaprika. Hauduta muutama minuutti.
- Lisää kattilaan tomaatit, paprikat, etikka, sokeri, suola ja pippurit. Keitä aineksia hiljalleen poreillen kannen alla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Jatka keittämistä ilman kantta 15 minuuttia, niin kastike sakenee.
- Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Kaada kastike kuumana kerta-annoksiksi neljään lasipurkkiin. Sulje purkit, anna niiden jäähtyä ja laita pakastimeen.
Vinkki! Voit käyttää kastikkeeseen pehmenneet tomaatit ja paprikat, mutta älä homeisia. Kerta-annos kastiketta riittää neljän hengen pasta-aterialle.