Etikkainen kesäkurpitsasäilyke valmistuu nopeasti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. ½ litran purkillinen
Keskivaikea
Chilillä maustettu kesäkurpitsasäilyke
Ainesosat
250
g
kesäkurpitsaa
2
valkosipulin kynttä
1
sipuli
1
vihreä chili
6–8
oksaa
tuoretta timjamia
Mausteliemi
2
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
tl
suolaa
2
laakerinlehteä
Vaiheet
- Valmista mausteliemi. Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa siten, että sokeri sulaa.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli.
- Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Mikäli haluat miedomman liemen, poista chilistä siemenet.
- Lado kesäkurpitsaa, sipulia, chiliä ja timjamin oksia kerroksittain puhtaaseen purkkiin.
- Kaada jäähtynyt mausteliemi kurpitsoiden päälle. Anna maustua 3–4 vrk jääkaapissa. Syö sellaisenaan leivän päällä, tarjoa lihan tai kanan lisukkeena tai raikastuksena salaatissa.