Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Säilöntä
11:22 | 2.8.2023

Kurkku-raparperirelissi

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raparperi antaa kurkkurelissille mukavaa hapokasta rapsakkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 l
30 min + 1 viikko
Helppo

Kurkku-raparperirelissi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
(600 g)
avomaankurkkua
4
(500 g)
raparperin vartta
2
kesäsipulia varsineen
2–4
valkosipulinkynttä
40
g
piparjuurta
4
oksaa kruunutilliä
Liemi
3
dl
hillosokeria
1½
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä

Vaiheet

  1. Pese kurkut. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi tai raasta raastimen isolla terällä. Hienonna raparperit, sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli.
  2. Kiehauta liemen ainekset isossa kattilassa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen. Anna kiehua 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää kasvikset liemeen. Sekoita hyvin.
  3. Purkita relissi kuumana puhtaisiin lasitölkkeihin: kahteen litran purkkiin tai neljään 5 dl:n purkkiin. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Anna maustua vähintään viikon.

Vinkki! Voit vaihtaa tillin persiljaan, kirveliin tai ruohosipuliin. Myös muut kasvikset sopivat relissiin. Kokeile joukkoon paprikaa, porkkanaa ja varsiselleriä ohuina suikaleina tai raasteena.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
kurkkurelissi
Säilöntä
raparperi
kesä

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini