14:09 | 22.7.2015
Suklaa-kaurakeksit ja grillattua vaahtokarkkia
Suussa sulava vaahtokarkki maistuu taivaalliselta kahden suklaakeksin välissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20
Keskivaikea
Suklaa-kaurakeksit ja grillattua vaahtokarkkia
Ainesosat
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
75
g
voita
2
dl
sokeria
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
dl
rusinoita
1,5
dl
vettä
2
dl
rouhittua tummaa suklaata
2
dl
cashew- maa- ja pekaanipähkinöitä
Väliin
10
isoa vaahtokarkkia
Vaiheet
Sekoita jauhot, leivinjauhe, huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaurahiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Lisää siirappi, rusinat ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja pähkinät.
Kauho lusikalla tasakokoisia keksejä leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä.
Aseta puolelle kekseistä vaahtokarkki päälle ja laita noin puoleksi minuutiksi mikroon. Varo, ettei vaahtokarkki räjähdä. Paina keksikansi päälle.
Vinkki! Voit myös grillata vaahtokarkit tikun päässä. Litistä silloin sulanut vaahtokarkki nopeasti kahden keksin väliin.