Ohutkuorinen kinkkupiirakka paistuu tulikuumalla pellillä herkullisen rapeaksi. Piirakan kaveriksi pyöräytetään pikainen punajuuripesto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pieni piiras
15 min + 20 min
Helppo
Rapea kinkkupiirakka
Ainesosat
Pohja
2
dl
vettä
3
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
250
g
kinkkua
3
sipulia
1
rkl
voita
100
g
créme fraîchea (1 dl)
Vaiheet
- Laita uuni ja uunipelti kuumenemaan 220 asteeseen.
- Tee pohja. Mittaa vesi, öljy ja suola kulhoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhot nesteeseen pienissä erissä ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hyvin ohueksi.
- Valmista täyte. Revi kinkku pieniksi paloiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulit voissa pannussa kauniin värisiksi.
- Levitä créme fraîche taikinapohjalle. Levitä sipulit ja kinkut päälle.
- Laita piirakka leivinpapereineen kuumennetulle uunipellille ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pohja on rapea.
- Tee punajuuripesto piirakan kypsyessä. Tarjoa piirakka lämpimänä peston kanssa.
Pikainen punajuuripesto
Ainesosat
3
etikkapunajuurta
1
dl
hienonnettua basilikaa
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunan mehua
Vaiheet
- Raasta punajuuret. Hienonna basilika. Murskaa valkosipulinkynsi. Laita ainekset kulhoon. Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita.