Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Luontaisesti gluteeniton pizzapohja
Ainesosat
Pohja
2 1/2
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
1/2
rkl
psylliumia
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
polentaa (tai 1/2dl enemmän maissijauhoja)
1 1/2
dl
maissijauhoja
n. 2 1/2
dl
tattarijauhoja
2 + 2
rkl
öljyä
Vaiheet
1. Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen
2. Lisää psyllium ja anna turvota n. 10 min
3. Lisää suola ja 2 rkl öljyä
4. Lisää polenta, maissijauhot ja 2 dl tattarijauhoja aluksi puuhaarukalla sekoittaen ja sitten käsin vaivaten
5. Lisää 2 rkl öljyä ja 1/4-1/2 dl tattarijauhoja, taikinan tulisi irrota kulhon reunoilta
6. Laske altaaseen kuumaa vettä, peitä kulho ja laita se altaaseen, anna taikinan kohota n. 30min
7. Ripottele leivinpaperin päälle hieman tattarijauhoja, kauli taikina ohueksi ja vedä leivinpaperi pellin päälle (taikinasta tulee pellillinen)
8. Peitä pelti, laita se altaan päälle, jossa on kuumaa vettä. Anna kohota n. 30min
9. Täytä haluamillasi täytteillä ja paista 225 asteessa 15-20min