Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
11:01 | 3.3.2016

Veriletut ja valkokastike

Lisää omaan keittokirjaan
Soppakokki Antti on lisännyt 30 reseptiä
OHJE: Antti Lukkari

Soppa365-ohjelman kokki Antti Lukkari palauttaa retroruoka veriletut ruokapöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Keskivaikea

Veriletut ja valkokastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Veriletut
5
dl
naudan verta
5
dl
maitoa
3
dl
ruisjauhoja
1
iso keltasipuli
rypsiöljyä paistamiseen
2
kananmunaa
noin 2
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria tai maustepippuria rouhittuna
1
tl
tuoretta meiramia hienonnettuna
Valkokastike
2
rkl
voita
½
dl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
ripaus mustapippuria
noin 2
tl
suolaa
Sokeroidut puolukat
100
g
puolukoita
50
g
sokeria
(tuoretta timjamin lehteä hienonnettuna)
Lisäksi
keitettyjä perunoita

Vaiheet

  1. Yhdistä veri, maito ja ruisjauhot. Sekoita mutta vältä vatkaamista. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
  2. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja laita pannu kuumenemaan. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää lettutaikinaan.
  3. Riko kananmunat verilettutaikinaan ja vatkaa taikina sileäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Voit käyttää myös maustepippuria, joka sopii myös hyvin verilettuihin. Silppua meiramia joukkoon.
  4. Valmista valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja kuullota miedolla lämmöllä sekoittaen koko ajan vispilällä, kunnes jauhot turpoavat hieman. Varo, etteivät jauhot ruskistu tai pala pohjaan.
  5. Lisää maito jauhoihin aluksi hyvin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan, kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Tee puolukkasurvos sekoittamalla puolukat ja sokeri. Lisää halutessasi hienonnettua timjamia, sekoita ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään.
  7. Paista taikinasta suuria lettuja rypsiöljyssä keskilämmöllä.
  8. Tarjoa veriletut valkoskastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
valkokastike
arkiruoka
Soppa365-tv
veriletut ja valkokastike
veriletut
verilettu
sokeroidut puolukat
puolukkasurvos
retroruoka
Dansukker: hillosuositus
this is finland
finnhits

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini